Надрукувати
Перегляди: 630

Для підтримки окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, внутрішньо переміщеним особам, надається допомога на проживання.

Хто є внутрішньо переміщеною особою (ВПО): це громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

Право на отримання допомоги на проживання мають особи, які після 24 лютого 2022 року перемістилися з тимчасово окупованої російською федерацією території України, а також з території адміністративно-територіальних одиниць, де проводяться бойові дії та що визначена в переліку адміністративно-територіальних одиниць (даний перелік постійно оновлюється).

З урахуванням статті 1215 Цивільного кодексу України соціальні виплати отримані через недобросовісність з боку їх отримувача підлягають поверненню.

Наголошуємо, що внутрішньо переміщеним особам, які повертаються до свого основного місця проживання, такі виплати будуть припинені. Навіть, якщо особи залишаються в місцях вимушеного переселення, а їх майно за основним місцем проживання не пошкоджено і населений пункт знаходиться не в зоні бойових дій, виплати для ВПО теж не перераховуватимуться.