Надрукувати
Перегляди: 333

Звертаємо увагу, що власники житла, які безкоштовно прихистили у себе вдома внутрішньо переміщених осіб, та які мають намір отримати грошову компенсацію на покриття витрат та оплату комунальних послуг за вересень 2022 року, повинні звернутися до департаменту до 5 жовтня включно.

Право на компенсацію мають фізичні особи – громадяни України віком від 18 років, які є:

Виплати проводяться за умови відсутності заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги (газопостачання, електропостачання, водопостачання, теплопостачання)!

Компенсація надається за розміщення ВПО:

Для оформлення компенсації власники житлових приміщень подають заяву із зазначенням кількості днів та переселенців, які проживали протягом звітного періоду. Разом із заявою подаються копії документів (разом з оригіналами для звіряння даних):

Сума компенсації за вересень розраховується з моменту повідомлення про розміщення та з урахуванням кількості днів, протягом яких фактично проживали внутрішньо переміщені особи (за кожен людино-день – 14,77 грн.).

Довідково інформуємо: з початку впровадження механізму компенсації витрат за розміщення ВПО, прийнято та опрацьовано 874 заяви, призначено компенсацію 849 громадянам. 25 заявникам відмовлено у виплаті компенсації із таких причин: довідка ВПО була видана до 24.02.2022 року; наявна заборгованість по оплаті ЖКП; не було встановлено факт проживання внутрішньо переміщеної особи за вказаною адресою.

Консультацію можна отримати у телефонному режимі за багатоканальним номером: 788-888 та за телефонами: 787-123, 050-407-88-99, 050-407-80-02.