001.jpg

Власники житлового приміщення, які прихистили ВПО повинні звернутися з 1 по 5 грудня до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 135) з заявою на компенсацію встановленого зразка, в якій зазначається:

  • прізвище, ім’я та по батькові кожної з переміщених осіб, їх персональні данні та кількість днів, протягом яких вони проживали.

Власники житлових приміщень повинні мати при собі:

  • документи, які посвідчують їх особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • реквізити банківського рахунку для перерахування суми компенсації (при першому зверненні чи в разі змін рахунка).

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! З 1 жовтня 2022 оновлено перелік осіб, за яких нараховується компенсація, а саме:

  • які перемістилися з тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополь;
  • які перемістилися з території територіальних громад, які розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації (https://www.minre.gov.ua/doc/doc/98);
  • житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження.

Заява подається в паперовій або електронній формі на електронну адресу (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Наголошуємо на відповідальності за подання достовірних відомостей, які впливають на право отримання компенсації, в т.ч. щодо відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги, факту розміщення та проживання ВПО та своєчасного повідомлення про зміни обставин (про припинення розміщення).