006.jpg

Протягом березня зареєстровано 75 повідомлень щодо тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб. Усього з початку реалізації програми «Прихисток», зареєстровано 1181 повідомлень.

У період з 1 по 5 квітня прийнято 722 заяви на компенсацію за розміщення ВПО. Право на призначення компенсації визначено після складання акта обстеження, яким підтверджується факт такого розміщення.

Призначено компенсацію за березень 713 громадянам за розміщення 1471 особи на суму 1,3 млн гривень. Відмовлено 9 заявникам через виключення деяких територіальних громад із переліку, які розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, через наявну заборгованість по сплаті за житлово-комунальні послуги та несвоєчасним поданням заяви на компенсацію.

Реєстри осіб із зазначенням розміру компенсації передані до Сумської обласної військової адміністрації для подальшого оформлення відшкодування коштів.

Всього з початку виконання департаментом функцій по оформленню відшкодування за розміщення ВПО призначено компенсації 4752 громадянам за розміщення 10121 переселенця на загальну суму 7,5 млн гривень, відмовлено 95 заявникам, 32 заяви залишено без розгляду з ініціативи заявників.

Звертаємо увагу, що в опалювальний період, який тривав із 1 жовтня 2022 року по 31 березня 2023 року, компенсація нараховувалася з розрахунку 30 гривень за одну людину на добу. З квітня компенсація буде нараховуватися з розрахунку 14,77 гривень за людину на добу.