Надрукувати
Перегляди: 258

Протягом травня до департаменту з повідомленнями про безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб звернулися 51 громадянин. Всього ж, про безкоштовне розміщення переселенців повідомили 1284 особи.

У звітний період, із 1 по 5 червня, подали заяву про отримання компенсації витрат за травень 689 власників житла. Призначено компенсацію 679 власникам за розміщення 1420 ВПО на суму 639 тис. гривень, відмовлено 4 заявникам, 6 заявників виявили бажання не розглядати заяви.

Роз’яснюємо умови, за яких власникам житлових приміщень можливо отримати компенсацію:

  1. На отримання компенсації мають право власники житла, які безоплатно розмістили ВПО (крім членів своєї сім’ї).
  2. Компенсація виплачується з метою покриття фізичним особам витрат, понесених ними у зв’язку з розміщенням ВПО та за умови відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги (факт відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги особа, яка розмістила ВПО, підтверджує своїм підписом, що проставляється у заяві про отримання компенсації).
  3. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення ВПО, з дня їх розміщення, але не раніше дати взяття на облік ВПО (з дати видачі довідки).
  4. Для отримання компенсації необхідно спочатку подати повідомлення з усіма необхідними документами, а потім, з 1 по 5 число місяця, наступного за звітним, звернутися з заявою та документами.
  5. Заява подається щомісячно, а повідомлення – в разі зміни кількості розміщених осіб, або якщо особи покидають житло.
  6. Право на призначення компенсації визначається після складання акта обстеження про підтвердження факту розміщення ВПО.
  7. Реєстри на виплату компенсації формуються департаментом та передаються до Сумської обласної військової адміністрації для відшкодування коштів.