006.jpg

Відповідно до законодавства (Постанова КМУ від 20. 03. 2022 № 332 та Постанова КМУ від 01.10.2014 № 509), внутрішньо переміщена особа повинна за 3 дні до свого від’їзду повідомити про це орган соціального захисту населення і написати заяву на припинення виплати допомоги на проживання та скасувати дію довідки ВПО. 
Такі особи, які виїхали за кордон і не мають можливості особисто звернутись до органу соціального захисту населення, можуть дистанційно відмовитись від допомоги на проживання.

Якщо особа перебувала на обліку як ВПО в Сумській міській територіальній громаді, то для того, щоб відмовитись від допомоги на проживання, їй необхідно надіслати заяву про відмову електронною поштою на електронну адресу департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) або іншими засобами поштового зв’язку за адресою: 40035, вул. Харківська, 35, м. Суми.

В заяві обов’язково повинні бути зазначені такі дані:

  • назва органу соціального захисту населення, в якому громадянин перебуває на обліку;
  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) отримувача допомоги;
  • адреса зареєстрованого/задекларованого місця проживання/перебування;
  • контактний номер мобільного телефону;
  • адреса електронної пошти (за наявності);
  • вид отримуваної допомоги (допомога на проживання ВПО).

Важливо!!! За наявності технічних можливостей та реєстраційного номера облікової картки платника податків заяву про відмову від допомоги на проживання можна подати через портал Дія.

Додаткові консультації за телефонами: 788-888, 787-123, (050) 4078899, (050) 4078002.