004.jpg

Звертаємо увагу внутрішньо переміщених осіб, що із 1 серпня 2023 року допомога на проживання призначається лише на 6 місяців з можливістю продовжити виплати ще на 6 місяців для певних категорій отримувачів.
Загальний термін отримання допомоги не може перевищувати 12 місяців з місяця призначення.

Допомога може бути призначена на наступний шестимісячний термін, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача не перевищує 8372 гривень (чотири прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність).

До категорій, яким може бути продовжено виплату, належать:

  • особи працездатного віку, які доглядають за дітьми до досягнення ними шестирічного віку;
  • особи з інвалідністю;
  • особи, які отримують пенсію, що не перевищує 6279,00 грн. (три прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність);
  • особи, які мають трьох і більше дітей віком до 18 років і доглядають за ними;
  • особи, які доглядають за особами з інвалідністю І групи, дітьми з інвалідністю віком до 18 років, особами з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, особами, які досягли 80-річного віку;
    студенти, які навчаються за денною або дуальною формою і не мають реєстрації місця проживання в гуртожитках;
  • особи, які надають соціальні послуги та отримують компенсацію за надання соціальних послуг;
  • неповнолітні чи малолітні діти, які прибули без супроводу законних представників.

Також, допомога призначається якщо у складі сім’ї є непрацююча працездатна особа, яка протягом перших 6 місяців, за які отримувала допомогу, сприяла своїй економічній самостійності (працевлаштувалась, стала на облік до центру зайнятості, зареєструвалась як ФОП, інше) та середньомісячний дохід якої не перевищує трьох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність (6279,00 гривень).

Прийом ВПО здійснюється у Громадській приймальні департаменту:вул. Харківська, 35, каб. 135, консультації за телефонами: 788-888 (багатоканальний), 050-407-81-99, 050-407-80-02.