0012.jpg

До відома громадян, які безкоштовно прихистили у своїх житлових приміщеннях переселенців та виявили бажання оформити грошову компенсацію за їх тимчасове розміщення.

Звітні документи про надання безкоштовного прихистку за травень подаються до департаменту з 1 по 5 червня.

Документи можна надати особисто до Громадської приймальні (вул. Харківська, 35, каб. 135) або направити на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

1 та 2 червня (субота, неділя) документи приймаються тільки на електронну пошту; 3, 4 та 5 червня (понеділок, вівторок, середа) – на електронну пошту або особисто до Громадської приймальні з 8 до 17-15 год. без перерви на обід.

Компенсацію можуть отримати власники житла, наймачі (орендарі) житла державної або комунальної власності, спадкоємці, які прийняли спадщину, за наданий безкоштовний прихисток переселенцям, серед яких немає родичів (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки).

Виплати проводяться лише за переміщених осіб з територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, а також житло яких зруйноване або непридатне для проживання.

Компенсація надається за умови відсутності заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги.

Довідково: за квітень призначено компенсацію 532 громадянам за розміщення 1127 внутрішньо переміщених осіб на суму 494 тис. гривень. Відмовлено 5 заявникам у зв’язку з прихистком переселенців, які є родичами та не підтвердженням факту проживання під час перевірки.

Консультації за телефонами: (050) 407 88 99, (050) 407 80 02.