003.jpg

Департаментом соцзахисту населення протягом травня 2024 року прийнято 36 повідомлень про розміщення внутрішньо переміщених осіб.

З 1 по 5 червня прийнято 512 заяв на компенсацію за травень. Призначено компенсацію за звітний період 503 власникам за розміщення 1064 внутрішньо переміщених осіб на суму 482 тис. грн., відмовлено 8 заявникам у зв’язку з розміщенням внутрішньо переміщених осіб, які пов’язані родинними стосунками, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки, зокрема повнолітні), а також не підтверджено факт проживання.

Всього ж з початку реалізації функцій по наданню відшкодування за розміщення внутрішньо переміщених осіб, про безкоштовне розміщення призначено компенсації 13752 власникам житла за розміщення 29044 внутрішньо переміщених осіб на суму 12 млн. грн., відмовлено 229 заявнику, залишено без розгляду – 1 заяву.

Важливо! Власники приміщень, у яких розміщені внутрішньо переміщені особи, зобов’язані протягом 1 дня також проінформувати про припинення проживання таких осіб. Так, за травень надійшло 15 повідомлень від власників про зміну місця проживання внутрішньо переміщених осіб, які або ж змінили адресу або повернулися до постійного місця проживання.