Надрукувати
Перегляди: 2797

Зазначаємо, що допомога при народженні дитини надається одному з батьків або опікуну, який постійно проживає разом з дитиною.

Право на таку допомогу мають батьки, місце проживання яких зареєстроване на території України і дитина яких народилася під час тимчасового перебування за межами України.

Для отримання допомоги при народженні дитини, що народилася за межами України, необхідно особисто звернутись до департаменту одному з батьків (усиновителю чи опікуну), з яким постійно проживає дитина, пред’явити паспорт або інший документ, який підтверджує особу, та надати:

Важливо! Заява може бути подана в електронній формі (з використанням засобів телекомунікаційних систем, через офіційний веб-сайт Міністерства соціальної політики України за посиланням https://e-services.msp.gov.ua/ або через онлайн-сервіс «Є-Малятко» з використанням електронного цифрового підпису). В такому випадку документи, що засвідчують народження дитини за межами країни, надаються особисто заявником, оскільки їх реєстрація відсутня в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян і не може бути підтверджена шляхом електронної взаємодії в порядку, встановленому Мінсоцполітики та Мін’юстом.

Розмір допомоги

Допомога при народженні дитини призначається в розмірі 41 280 грн. Виплата допомоги здійснюється разово в сумі 10 320 грн., решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами (860 грн. на місяць) у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Телефони для консультацій: 788-888 (багатоканальний), 787-122, 787-123, 050-407-81-99.