Надрукувати
Перегляди: 4407

Допомога дітям померлого годувальника, який на день смерті не мав страхового стажу, необхідного для призначення пенсії для особи з інвалідністю III групи, призначається одному з батьків, або законному представнику дитини, в тому числі народженої протягом десяти місяців з дня смерті годувальника, та виплачується до 18-річного віку.

Особи, які досягли повноліття та навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, можуть оформити допомогу самостійно. Допомога надається до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до виповнення 23 років, а на дітей-сиріт – до 23 років, незалежно від факту навчання.

Допомога призначається з дня звернення, а якщо звернення надійшло протягом 12 місяців з дня смерті годувальника – з наступного дня після смерті годувальника.

Перелік необхідних документів (надаються разом з пред’явленням паспорту громадянина України та довідки (за наявності) про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків):

При цьому, удови, вдівці, які не отримують пенсії по втраті годувальника і яким відмовлено у призначенні допомоги на дітей одиноким матерям, також мають право на оформлення допомоги.

Розмір допомоги залежить від розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, та складає:

з 01.01.2021:

з 01.07.2021:

з 01.12.2021: