0010.jpg

За період з листопада 2018 року по листопад 2019 року було проведено 18 засідань Ради учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції при міському голові, на яких розглядались наступні питання:

  1. Організація роботи Ради, внесення пропозицій по зміні Положення «Про Раду учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції при міському голові», залучення членів Ради до участі у засіданнях постійних комісій Сумської міської ради - виконано.
  2. Розгляд заяв на надання у власність земельних ділянок у м. Суми учасникам АТО (розглянуто 96 заяв).
  3. Реалізація рішення Сумської міської ради від 19.12.2018 р. № 4296 - МР «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 07 липня 2016 року № 954–МР «Про затвердження Порядку забезпечення житлом учасників антитерористичної операції на 2016-2021 роки» (зі змінами) (прийнято на розглянуто 371 заява від учасників бойових дій на надання матеріальної допомоги на придбання житла, призначена одноразова допомога у розмірі 350 тисяч 60 учасникам АТО за рішенням Сумської міської ради від 31.07.2019 № 5361-МР.
  4. Розглянуті документи та підтверджено факт безпосередньої участі в АТО та права на отримання матеріальних допомог, виплат, компенсацій та пільг, передбачених міською програмою 3 добровольцям- учасникам АТО.
  5. Обговорення та надання пропозицій щодо змін та доповнень до Програми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції на 2020 рік – виконується (розроблений відповідний проект рішення з урахуванням потреб членів сімей загиблих учасників АТО).
  6. Направлене звернення до міського голови щодо необхідності розроблення робочої документації території по вул. Кощія–Данька в м. Суми.
  7. Розглянуто та підтримано ініціативи громадських організацій, зокрема ГО «Таланти Сумщини» щодо розміщення філіалів інтерактивного «Музею історії АТО», розглядались індивідуальні звернення учасників АТО.
  8. Розглянуті та спільно з управлінням освіти та науки Сумської міської ради врегульовані питання щодо організації харчування дітей, батьки яких є учасниками АТО, добровольцями або загиблими учасниками АТО.
  9. Направлені звернення до голови ОДА та СОР щодо припинення неправомірних дій з боку обласної влади по ситуації з перереєстрацією підприємств обласного підпорядкування, що розташовані на території м. Суми, в райони.
  10. Розглянуті проблемні питання щодо збільшення кількості конфліктів між водіями сумських маршрутних таксі та учасниками АТО, підготовлені звернення до виконавчого комітету міської ради та відповідного структурного підрозділу.
  11. Розглянуто законопроект про статус ветеранів України, осіб, що постраждали внаслідок Революції Гідності та цивільних осіб, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості України або є цивільними постраждалими внаслідок бойових дій, надані відповідні пропозиції щодо його доопрацювання.
  12. Ініційоване обговорення на засіданні Сумської міської ради звернення до Президента України щодо застосування «формули Штайнмайєра».
  13. Надані звернення до міського голови з проханням правовому управлінню та департаменту забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради визначити можливість повернення у власність громади м. Суми по вул. Роменська (с. Сад) та в районі Біофабрики та подальшого виділення землі учасникам АТО.
  14. Надане звернення до міського голови по ситуації щодо скасування Конституційним судом України Постанови КМУ «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними» від 07.06.2017року № 413, якою учасникам бойових дій в АТО/ООС надавалось першочергове право на отримання земельних ділянок особистого селянського господарства площею 2 га.
  15. На початку листопада поточного року проведена тематична виставка «Іловайськ» (сквер ім. Т. Шевченка).

Протягом звітного періоду члени Ради на умовах представництва інтересів учасників АТО брали активну участь в засіданнях постійній комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології Сумської міської ради, надавали методичну, консультаційну та практичну допомогу учасникам АТО у вирішенні питань, пов’язаних з роботою комісії.

По кожному питанню, яке відносилось до сфери інтересів учасників АТО та яке розглядалось постійною комісією СМР, представники Ради усіляко відстоювали інтереси учасників АТО, намагаючись при цьому не допускати порушень прав інших осіб та вимог діючого законодавства, висловлювали своє принципове ставлення до своєчасності та обґрунтованості прийнятих комісією рішень, надавали свої пропозиції членам комісії та допомагали учасникам АТО вирішити їх питання.