Надрукувати
Перегляди: 509

Вже третій рік як діє державна програма підтримки батьків «муніципальна няня». Це додаткова грошова допомога сім’ям на оплату послуг няні, яку батьки можуть отримувати щомісяця.

Послуга з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» надається для забезпечення догляду за дитиною віком до трьох років, яка потребує додаткового догляду, за двома і більше дітьми віком до трьох років та за дитиною віком до трьох років, якщо один із батьків має інвалідність І чи ІІ групи.

Незалежно від того, виходить мама на роботу чи залишається у декретній відпустці, можна укласти договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років із нянею та отримати додаткову допомогу на дитину.

Відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» проводиться у розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років (з 01.01.2022 – 2100,00 гривень) за кожну дитину, а у разі догляду за дитиною, яка потребує додаткової уваги, компенсація послуги виплачується у двох розмірах прожиткового мінімуму, але не більше вартості сплаченої заявником послуги «муніципальна няня».