0012.jpg

Відповідно до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 27.09.2022 № 375 «Про організацію роботи щодо оформлення компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб із застосуванням інформаційно-аналітичної системи обліку даних» з 1 жовтня 2022 року реєстрація громадян, які виявили бажання розмістити у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, здійснюється в департаменті соціального захисту населення.

У зв’язку з цим, особи, що розмістили ВПО, зобов’язані не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня їх розміщення подати повідомлення за встановленою формою та документи до департаменту: м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, каб. 104, понеділок-четвер – з 8.00 до 17.15, п’ятниця з – 8.00 до 16.00, перерва на обід – з 12.00 до 13.00, або на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Копії ДОКУМЕНТІВ, які надаються разом із повідомленням:

  • документу, що посвідчує особу;
  • довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які мають відмітку в паспорті про відмову від прийняття такого номера) за умови відсутності інформації про такий номер у паспорті в формі ID-картки;
  • документів, підтверджуючих право власності на житлове приміщення, в якому розміщуються внутрішньо переміщені особи;
  • документів, що підтверджують повноваження на представництво інтересів власників житла, договорів оренди (найму) житла державної або комунальної власності або свідоцтва про право на спадщини за заповітом/законом (за потреби).

Копії документів подаються разом з оригіналами.

У разі подання повідомлення в електронній формі до такого повідомлення додаються електронні копії (фотокопії або сканкопії) документів, що підтверджують подану інформацію.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ Для подальшого оформлення грошової компенсації від держави на покриття витрат та оплату комунальних послуг, власники житлових приміщень звертаються до департаменту соціального захисту населення не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця та подають заяву із зазначенням кількості днів та переселенців, які проживали протягом звітного періоду, за умови відсутності заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги (газопостачання, електропостачання, водопостачання, теплопостачання).

Додаткові консультації за телефонами: 788-888, 787-123, 0504078899, 0504078002.