006.jpg

Департаментом соціального захисту населення Сумської міської ради проводиться виплата компенсацій відповідно до Порядку виплати грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2007 року № 228 «Про порядок виплати та розміри грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування». Компенсації виплачуються рівними частинами, двічі на рік – у березні, за 1 півріччя, та у вересні, за 2 півріччя поточного року, з дня їх призначення.    

Грошові компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування виплачуються особам з інвалідністю, законним представникам дітей з інвалідністю, що мають автомобілі та мотоколяски, у розмірі 22 відсотки та 16 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, у розрахунку на місяць, на транспортне обслуговування – у розмірі 29 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, у розрахунку на місяць.

У 2018 році розмір вищезазначених компенсаційних виплат складає 310,02 грн. та 408,66 грн. відповідно.

Одночасно інформуємо, що відповідно до абзацу 5 пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 19.07.2006 № 999 «Про затвердження порядку забезпечення інвалідів автомобілями» у разі коли за час перебування на обліку в особи з інвалідністю змінилася група інвалідності, їй необхідно повторно пройти огляд облМСЕК для підтвердження наявності медичних показань для забезпечення автомобілем.

Отже, для подальшого перебування на обліку щодо забезпечення автотранспортом та продовження нарахування грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля та на транспортне обслуговування особам з інвалідністю в яких змінювалась або подовжувалась група інвалідності необхідно звернутись до Громадської приймальні департаменту, яка розташована на 1-му поверсі адмінбудинку за адресою: вул. Харківська, 35, робочі місця №№ 13, 14 для отримання направлення до лікувального закладу для проходження повторного огляду облМСЕК.

Прийом здійснюється за попереднім записом, який можна здійснити як безпосередньо в департаменті або за телефонами: 63-54-97, 60-45-06, 0504078199.

Працюють на даних робочих місцях спеціалісти управління у справах інвалідів, людей похилого віку та надання соціальних послуг без перерви на обід (з понеділка по четвер – з 8-00 до 18-00, в п’ятницю – з 8-00 до 17-00).