0010.jpg

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 №309 «Про Порядок використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу» департаментом соціального захисту населення Сумської міської ради проводиться робота щодо направлення дітей зазначеної категорії на реабілітацію до реабілітаційних установ України.

Перелік реабілітаційних установ сформовано Фондом соціального захисту інвалідів, який розміщено на web - сайтах Фонду та Міністерства соціальної політики України.

На сьогодні до департаменту звернулось 47 законних представників дітей з інвалідністю щодо отримання реабілітаційних заходів. Департаментом укладено 32 договори про здійснення для дитини реабілітаційних заходів з різними реабілітаційними центрами України, з них пройшли реабілітацію 27 дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП. Найбільше виявили бажання пройти реабілітацію у ТОВ "Міжнародна реабілітаційна клініка Козявкіна", ТОВ "Реабілітаційний центр "Еліта", ТОВ "Центр Пріорітет" та комунальній установі Сумської обласної ради – Сумський обласний центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю.

Робота в даному напрямку продовжується.

Для реалізації права дитини з інвалідністю, мешканця м. Суми, на отримання реабілітаційних заходів один із батьків дитини чи її законний представник подає до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (вул. Харківська, 35, каб. 124) заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

- паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
- індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу (в якій обов’язково визначено обсяг, термін проведення, місце проведення реабілітаційних заходів та ступінь обмеження дитини з інвалідністю внаслідок ДЦП (п.13 ІПР);
- виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

При зверненні до департаменту один із батьків дитини чи її законний представник також надає копію та оригінал:

- паспорт громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу;
- документ, що засвідчує реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.