Надрукувати
Перегляди: 582

Громадяни, які зареєстровані або постійно проживають на одній житловій площі з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, яка за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, і здійснює догляд за нею, мають право на допомогу.

Розмір допомоги на догляд розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не може бути більше, ніж прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць, що становить:

До складу сім’ї особи, яка звертається за призначенням допомоги на догляд, включаються:

До складу сім’ї не включаються особи, визнані особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, які за висновком лікарської комісії медичного закладу потребують постійного стороннього догляду і не належать до зазначених членів сім’ї, та особи, які перебувають на повному державному утриманні.

Для оформлення грошової допомоги на догляд особою необхідно надати такі документи:

Допомога може призначатися на 6 місяців або на строк, що зазначається у висновку лікарської комісії медичного закладу, або на 12 місяців, у разі, якщо особа, що здійснює догляд, є непрацюючим пенсіонером, і виплачується щомісяця.

Виплата допомоги на догляд припиняється, якщо:

Важливо пам’ятати, що у разі виникнення обставин, внаслідок яких припиняється виплата допомоги на догляд, особи, яким надається допомога, зобов’язані в 10-денний строк повідомити департамент про зміни. Виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за тим, у якому сталися зміни.

Довідкова інформація з питань призначення допомоги надається працівниками департаменту за телефонами 788-888, 787-116, 787-124, 050-407-81-99.