0010.jpg

Для отримання державної допомоги при народженні дитини у період воєнного стану один із батьків (опікун), який тимчасово перебуває за кордоном (крім перебування на території держави, визнаної згідно із законом державою-окупантом та/або державою-агресором щодо України), поштою надсилає до органу соцзахисту населення за своїм зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання (перебування) заяву та копії виданих компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, з перекладом на українську мову (вірність перекладу або справжність підпису перекладача засвідчуються нотаріально).

У разі, якщо громадянин має зареєстроване (задеклароване) місце проживання (перебування) на територіях, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих росією, що включені до затвердженого переліку територій Мінреінтеграції (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1668-22#Text), заява та документи надсилаються на поштову адресу департаменту соціальної політики Рівненської облдержадміністрації.
Такі зміни до ПКМУ від від 27 грудня 2001 р. № 1751 набрали чинності 28.05.2024 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/593-2024-%D0%BF#n2).

Звертаємо увагу, що допомогу при народженні дитини можна оформити протягом 12 місяців з дня народження.

Сума допомоги становить 41280 гривень. Вона виплачується частинами: одноразова виплата 10320 гривень та щомісячні платежі по 860 гривень протягом 36 місяців.