006.jpg

За оперативними даними перших восьми місяців 2020 року Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області профінансувало 73,4 млн грн щомісячних страхових виплат, які компенсують потерпілим на виробництві та їх родинам втрачений через часткову або повну непрацездатність заробіток.

Станом на 1 вересня 2020 року Сумське міське відділення Фонду щомісяця здійснює такі виплати для 2600 осіб, які постраждали внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також для 67 членів їх родин у разі смерті потерпілих.

Середньомісячний розмір страхової виплати від ФССУ склав за підсумками січня-серпня 3449,57 грн.

Виплати було профінансовано у збільшеному розмірі відповідно до проведеного за рішенням Кабінету Міністрів України перерахунку на 11 % з 1 березня 2020 року.

Фонд соціального страхування України здійснює страхування на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого. У кожному із зазначених випадків передбачено страхові виплати безпосередньо потерпілим або членам їх сімей.