0012.jpg

4 та 8 грудня представники Управління Держпраці у Сумській області, адміністрацій та служб охорони праці закладів охорони здоров’я взяли участь у семінарі-навчанні «Порядок проведення розслідування гострих професійних захворювань на COVID-19 у випадку захворювання медичного працівника».

Захід відбувся в приміщенні Сумського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області.

У ході семінару були розглянуті питання щодо проведення розслідування випадків інфікування на COVID-19 медичних працівників.

Заступник начальника управління – начальник відділу внутрішнього аудиту управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Наталія ЄМЕЦЬ доповіла про стан проведення розслідування випадків інфікування на COVID-19 медичних працівників. Також вона проінформувала про наказ управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації від 03.11.2020 № 627-ОД, яким регламентовано подання медичними закладами до Фонду та Держпраці повідомлень про гостре професійне захворювання лише після встановлення профпатологом діагнозу гострого професійного захворювання. Посадовець звернула увагу на порядок фінансування матеріального забезпечення по оплаті листків непрацездатності відносно осіб, по яких проводиться розслідування.

Начальник відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Сумській області Олена ВЛІЗЬКО проаналізувала причини захворюваності медичних працівників.

Обласний лікар-профпатолог Олена АЗАРОВА акцентувала увагу на обов’язковість надання необхідних документів для отримання висновку лікаря-профпатолога про наявність або відсутність гострого професійного захворювання.

Начальник відділу профілактики страхових випадків – страховий експерт з охорони праці Сумського міського відділення Сергій МЕТЕЛЬОВ зупинився на документах, які необхідно дослідити та долучити до матеріалів розслідування згідно з вимогами чинного законодавства.

Крім цього, під час семінару були обговорені проблемні питання з організації роботи медичних закладів щодо розслідування гострих професійних захворювань на COVID-19 медичних працівників. Присутні зауважили, що медична галузь є однією з найбільш небезпечних по ризику захворювання медперсоналу на COVID-19, оскільки медичні працівники працюють у безпосередньому контакті з хворими людьми.