006.jpg

Державний страховий захист від Фонду соціального страхування України зберігається для вагітних працівниць попри воєнний стан.

Упродовж 2022 року Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області виплатило вже майже 30 мільйонів гривень допомог по вагітності та пологах. На другому місці за обсягом виплат декретних Конотопщина – 5,9 мільйонів гривень допомог по вагітності та пологах, на третьому місці - Охтирщина, 5,2 мільйонів гривень виплат.

Загалом в Україні протягом 2022 року Фонд виплатив уже 3,8 мільярда гривень допомог по вагітності та пологах, виплати отримали майже 89 тисяч українок.

Найбільше декретних допомог виплачено для співробітників київських роботодавців – майже 1,2 мільярда гривень. На другому місці за обсягом виплат декретних Львівщина – 319 мільйонів допомог по вагітності та пологах, на третьому місці – Дніпропетровщина, 287 мільйонів гривень виплат.

Допомога по вагітності та пологах виплачується Фондом соціального страхування України попри воєнний стан, евакуацію працівниці чи неможливість формування роботодавцем заяви через бойові дії.

Так, аби забезпечити виплати декретних попри чисельні складнощі проведення фінансування на тимчасово окуповані території, для українців, чиї роботодавці залишились в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів, фахівцями Фонду було напрацьовано механізм призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму – для цього необхідно звернутись у відділення Фонду.

Перелік усіх працюючих відділень Фонду, графік їх роботи та контакти за посиланням: https://bit.ly/3LaDkIw

 

Нагадаємо, дата фінансування лікарняних і декретних допомог прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до ФССУ за лікарняним працівника. Слідкувати за станом фінансування можна у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund (орієнтуйтесь на дату прийняття заяви від вашого роботодавця).