0012.jpg

Виплати допомог за лікарняними і по вагітності та пологах не призупинялись Фондом соціального страхування України ні на день навіть з початком повномасштабного вторгнення.

Зокрема, кошти за лікарняними отримують внутрішньо переміщені особи, евакуйовані за кордон працівники та українці, чиї роботодавці не можуть виконати стандартну процедуру призначення допомоги через бойові дії.

Щомісяця Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області виплачує 13 млн грн допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах. З початку року застраховані особи міста Суми вже отримали від Фонду 147 млн грн таких виплат – гроші нараховані для 26 тисяч застрахованих осіб.

З них для 25,5 тисячі осіб виплачено 113,4 млн грн лікарняних. Декретні допомоги профінансовані для 806 працівниць міста Суми на суму 33,6 млн грн.

Загалом в Україні щомісяця Фонд виплачує понад один мільярд гривень допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах. З початку року українці вже отримали від Фонду 14,5 млрд грн таких виплат – гроші нараховані для 2,1 млн застрахованих осіб.

З них для 2 млн осіб виплачено 10,3 млрд грн лікарняних. Декретні допомоги профінансовані для 96 тисяч українок на суму 4,2 млрд грн.

Слідкуйте за станом фінансування своїх лікарняних у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund. Канал було створено та верифіковано Фондом соціального страхування України, аби надавати оперативну та докладну інформацію про всі напрями фінансування – це дозволяє ФССУ бути прозорим, а застрахованим особам слідкувати за ходом виплат.