001.jpg

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також члени їх родин вчасно отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати.

Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області завершило фінансування щомісячних страхових виплат у грудні – впродовж місяця відділення спрямувало понад 11,6 млн грн для проведення виплат 2372 потерпілим на виробництві та членів їх родин.

Фінансування щомісячних страхових виплат завершено і в цілому по Україні – протягом останнього місяця року Фонд направив близько 900 млн грн для проведення виплат 170 тисячам українців.

Кошти направлено вчасно та в повному обсязі для всіх потерпілих і членів їх родин, зокрема, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

Водночас, банківські операції та безпосереднє перерахування на рахунки потерпілих можуть тривати декілька робочих днів. Станом на сьогодні перерахування коштів завершено для 121,5 тисячі потерпілих і їх сімей на суму понад 751 млн грн.

Нагадаємо, такі виплати в повному обсязі компенсують потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності та фінансуються у наступному місяці за попередній.

Оперативна інформація про стан фінансування страхових виплат, лікарняних і декретних допомог оновлюється у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund.