0010.jpg

Право на отримання лікарняних і декретних допомог зберігається для всіх працівників, навіть якщо їх роботодавці не можуть дотриматись процедури нарахування виплат через бойові дії.

У таких випадках нарахування за них здійснює Фонд соціального страхування України – з початку повномасштабного вторгнення Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції ФССУ у Сумській області профінансувало 58 тис грн допомог, які були нараховані застрахованим особам напряму без залучення роботодавця.

З них 55,1 тис грн – допомоги по вагітності та пологах та 2,9 тис грн – допомоги по тимчасовій втраті працездатності.

Загалом в Україні від початку російської агресії ФССУ профінансував вже 28,8 мільйона гривень допомог, які були нараховані застрахованим особам напряму без залучення роботодавця.

З них 21,2 млн грн – допомоги по вагітності та пологах, 7,5 млн грн – допомоги по тимчасовій втраті працездатності і 0,1 млн грн – допомоги на поховання.

Напряму від Фонду отримують допомоги працівники, чиї роботодавці не можуть провести нарахування через бойові дії, залишились в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів.