Надрукувати
Перегляди: 1859

Більшість українських пересічних громадян, які збираються виїхати за кордон у пошуках кращого життя, навіть не здогадуються про своє реальне становище в іншій країні, а мають уявлення вже після перетину державного кордону України.

У зв’язку зі збільшенням випадків втягнення громадян України у злочинну діяльність на території іноземних країн, Міністерство соціальної політики України продовжує інформування про проблему торгівлі людьми та шляхи убезпечення від потрапляння у таку ситуацію. З цією метою було створено відеоролик. В ньому розповідається про реалії сьогодення, про те, як громадяни України потрапляють у пастку торгівців людьми із перевезення та розповсюдження наркотичних речовин на території іноземних країн таких, як Російська Федерація, Королівство Таїланд, Федеративна республіка Бразилія, Республіка Греція тощо. Даний відеоролик закликає бути пильними під час працевлаштування, ретельно перевіряти роботодавця та його пропозиції, оскільки сумнівні вакансії можуть призвести до позбавлення волі на строк до 25 років.
Якщо за кордоном Ви потрапили у складну ситуацію, зверніться по допомогу до Посольства або Консульства України в країні перебування або зателефонуйте до Міністерства закордонних справ України.
Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501 зі стаціонарного телефону, 527 з мобільного. Всі дзвінки на ці номери у межах України безкоштовні.