0010.jpg

Для програми «Є-відновлення» (портал «Дія») для пошкодженого або знищеного майна коштом державного бюджету:

  • мешканці будинків, квартир, кімнат тощо, які пошкоджені, в рамках програми «Є-відновлення» подають заяви на відшкодування вартості пошкодженого майна через сервісний портал «Дія» або у паперовому вигляді через Управління ЦНАП (вул. Британська, 21 або через Департамент соціального захисту населення СМР (вул. Харківська, 35), але бажано через ЦНАП, де вже налагоджений процес). Максимальна вартість відшкодування на даний час - до 200 тисяч гривень. Така виплата здійснюється виключно у випадку, коли ремонтні роботи не виконані.
  • мешканці будинків, квартир, кімнат, які знищені, подають заяви на відшкодування вартості знищеного майна через сервісний портал «Дія» самостійно або у паперовому вигляді через Управління ЦНАП (вул. Британська, 21 або через Департамент соціального захисту населення СМР (вул. Харківська, 34), але бажано через ЦНАП, де вже налагоджений процес).

Для отримання матеріальної допомоги коштом бюджету Сумської міської територіальної громади:

  • мешканці житлових приміщень, майно, яких пошкоджено (знищене), подають заяви про первинне обстеження об'єкта майна з додаванням світлокопій документів, а саме:

- копія паспорта громадянин або інший документ;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- копія технічного паспорта;

- копія документа про право власності на житло або інші документи, які надають право користування житловим приміщенням.

Заява з документами подається до Сумської міської ради (майдан Незалежності, 2) до каб. 14 (перший під’їзд, перший поверх, ліворуч) або безпосередньо до Правового управління Сумської міської ради - каб. 78 (перший під’їзд, 5 поверх) або через працівника оперативного Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

Складання акту потрібно для підтвердження факту пошкодження майна у наслідок військової агресії, включення акту до реєстру пошкодженого майна, надання одноразової матеріальної допомоги за самостійне відновлення майна тощо.

  • мешканці пошкоджених будинків, квартир, кімнат, які самостійно виконали ремонтні (відновлювальні) роботи, мають право на отримання компенсації з міського бюджету на відшкодування по усередненої вартості робіт (майна) як то : вікна, двері (вхідні, міжкімнатні), балконні блоки, стелі, підлоги, стіни, мережеві обладнання (котел, бойлер, система водопостачання, каналізації, електро-, газо-, теплопостачання). Вартість балконних рам та рами лоджій не компенсуються, якщо вини не забезпечують відсіч від оточуючого середовища. У відсотковому відношенні відшкодовується приблизно від 70% до 90% вартості.

Для отримання одноразової матеріальної допомоги потрібно:

  • заява;
  • копія акту обстеження;
  • документи, які підтверджують витрати заявника на проведення ремонтних робіт (документи на підтвердження оплати, отримання матеріалів тощо).

Консультації за телефоном: (066) 1310650 Чайченко Олег або кабінети № 72, 78, 87, 88 у приміщенні Сумської міської ради на майдані Незалежності, 2 (перший під'їзд, 5 поверх).