005.jpg

Оголошено прийом заявок на здобуття Премії ЮНЕСКО та уряду Японії у галузі освіти зі сталого розвитку. Премією нагороджуються проекти організацій, інституцій та активістів у сфері освіти зі сталого розвитку.

ЮНЕСКО запровадила четверту премію ЮНЕСКО-Японія "Освіта для сталого розвитку". Фінансовано урядом Японії, премія щорічно виграє три видатні проекти та програми по 50 000 доларів США.

Номінації повинні бути написані англійською або французькою мовою, і вони повинні зосередити увагу на конкретному проекті або програмі ОСР номінанта. Вони будуть оцінюватися незалежним журі з п'яти міжнародних експертів на основі їх потенціалу для трансформації, інтеграції та інновацій. Проекти мають працювати протягом принаймні чотирьох років, вони вже свідчать про високий вплив, мають бути легко відтворюваними та масштабованими, а також сприяють одній або декількох з п'яти пріоритетних напрямків Глобальної програми дій щодо ОСР. Самі номінації не приймаються. Зацікавленим кандидатам рекомендується звернутися до Національної комісії ЮНЕСКО у своїй країні або з неурядовою організацією, що перебуває в офіційному партнерстві з ЮНЕСКО.

Форма номінації повинна бути заповнена в Інтернеті англійською та французькою мовами через платформу, доступну через веб-сайт ЮНЕСКО.

Увага має бути приділено чіткому та структурованому представленню проекту / програмі номінанта відповідно до інструкцій, наданих у формі.

Весь супровідний матеріал (наприклад, публікації, фотографії, відео) повинні бути передані електронним шляхом через онлайнову систему.

Під час заповнення форми, будь ласка, також майте на увазі, що проект / програма буде оцінюватися журі на підставі критеріїв відбору.

Будь ласка, зверніть увагу, що кожна Постійна делегація або НУО не можуть подати більше трьох номінацій.

Дедлайн - 3 травня 2018 року.

Деталі на: https://en.unesco.org/news/unesco-japan-prize-2018-calls-outstanding-projects-education-sustainable-development