Надрукувати
Перегляди: 803

Департамент комунікацій та інформаційної політики втретє проводить конкурс з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з бюджету Сумської міської територіальної у 2022 році.

Про деталі конкурсу та його перші результати розповіли під час брифінгу директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН та автори проєктів, які перемагали в попередні роки, Вадим ДУБОДЄЛОВ і Володимир НЯНЬКІН.

Антоніна Кохан зазначила, що конкурс є тим інструментом, який покликаний дати змогу громадянському суспільству відчути свою впливовість на суспільне життя та розвиток міста. У попередні роки цього досягали завдяки реалізації шести різнопланових ініціатив, які вибороли перемогу в конкурсі.

«За цим конкурсом потужна ціль: консолідувати громадянське суспільство, спрямувати зусилля громади, громадських активістів, громадських організацій на розвиток міста. Оскільки всі проєкти, що подаються, це ініціативи сумчан, і ми можемо фінансово їх підтримати. Найважливіше, чого повинні досягти наші проєкти – змінити ставлення громади, кожного з нас до своєї ролі в розвитку міста, зміцнити віру в те, що ми все можемо, що ми можемо вплинути, що ми можемо реалізувати свої ідеї, що до нас прислухаються, і для цього є можливості», – наголосила директор департаменту комунікацій та інформаційної політики.

Програми (проєкти, заходи) інститутів громадянського суспільства, що подаються для участі у конкурсі, мають сприяти таким пріоритетним завданням: консолідація громадського руху Сумської міської територіальної громади, запровадження освітніх (просвітніх) та менторських програм для навчання активістів та посадових осіб місцевого самоврядування; стимулювання інститутів громадянського суспільства у підготовці та прийнятті управлінських рішень; стимулювання участі інститутів громадянського суспільства у розвитку Сумської міської територіальної громади; налагодження ефективної взаємодії з органами місцевого самоврядування; підвищення професійного рівня та інституційної спроможності інститутів громадянського суспільства та органів місцевого самоврядування у формуванні та реалізації місцевої політики; сприйняття мешканцями етнічної, релігійної, професійної та іншого роду різноманітності як переваги для розвитку громади.

Досягати цього можна за допомогою проведення тематичних тренінгів, семінарів, вебінарів, засідань за круглим столом, дебатів; проведення інформаційних кампаній; вивчення громадської думки; проведення форумів, фестивалів, конференцій; проведення конкурсів, акцій, ігор, програм; випуску поліграфічної продукції, спрямованої на реалізацію завдань конкурсу; виготовлення та розміщення аудіо-візуальних інформаційних, просвітницьких та методичних матеріалів; виготовлення та розміщення соціальних роликів, фільмів; розробка та друк методичних матеріалів; створення тематичних веб-ресурсів.

Конкурсні пропозиції можуть подаватися інститутами громадянського суспільства, зареєстрованими в установленому порядку не пізніше ніж за 12 місяців до оголошення проведення конкурсу.

Учасник може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.

Загальний кошторис конкурсу становить 100 тис. грн.

Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проєкту, заходу) – 50 тис. грн.

Інститут громадянського суспільства повинен забезпечити співфінансування виконання програми (реалізації проєкту, заходу) в розмірі не менш 15% від необхідного обсягу.

Прийом конкурсних пропозицій триватиме по 31 жовтня 2021 року.

Конкурс буде завершено протягом 15 робочих днів після затвердження бюджету Сумської міської об’єднаної територіальної громади на 2022 рік.

Тел. для довідок: 70-06-27, електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

«Звертаюся до всіх громадських організацій, до всіх інститутів громадянського суспільства: беріть участь в конкурсі, бо ми таким чином даємо можливість повірити в себе, в свої можливості. В те, що можна змінити все на краще, реалізувати свої думки, ідеї, наполягти на них і змусити себе почути», – закликала Антоніна Кохан

Керівник проєкту «Громадянська освіта молоді через залучення до творчої діяльності через створення об’єктів вуличного мистецтва» (ГО «Бюро Арт») Вадим Дубодєлов та представник проєкту «Серія тренінгів «Харизматична особистість – лідерство через натхненність» (ГО «Арт Хвиля») Володимир Нянькін розповіли про успішний досвід участі в цьому конкурсі та про наміри знову стати його учасниками. Водночас зазначили, що обмеженість кошторису конкурсу не дає змогу спрацювати більш масштабно та висловили сподівання на те, що вже в бюджеті 2022 року фінансування з бюджету громади буде збільшено.

Учасники брифінгу були одностайні в думці про те, що депутатський корпус міської ради на наступний рік таки погодить фінансування проєків у сфері розвитку громадянського суспільства, принаймні у розмірах, передбачених відповідною цільовою фінансовою програмою.

Детальніше про конкурс можна дізнатись за цим посиланням