007.jpg

1. Підготуйтесь. Складіть список причин відмови від куріння. Переглядайте цей список якомога частіше.

2. Обдумайте можливість використання препаратів, що замінюють нікотин, таких як пластир, жувальна гумка, та ін. Вони можуть значно полегшити симптоми відміни нікотину та подвоїти ваші шанси кинути курити.

3. Найдіть товариша, який допоможе вам кинути курити – або ж іншого курця, який також бажає кинути курити, з яким можна порозмовляти на цю тему.

4. Призначте день відмови від куріння. Готуючись до цього дня, викиньте всі попільнички та запальнички. Коли настане цей день, викиньте всі ваші сигарети.

5. Не дозволяйте нікому курити у себе вдома. Це допоможе вам уникнути зайвого бажання закурити.

6. Уникайте всього, що служить пусковим механізмом для непереборного бажання до куріння, включаючи алкоголь, кофеїн та стрес. Тримайтеся подалі від курців хоча б недовгий час, це також допомагає.

7. Пийте багато води та займайтесь фізичними вправами, щоб зменшити стрес, підняти настрій та покращити здоров’я. Швидка ходьба на протязі 30 хвилин як мінімум 4 рази на тиждень – достатня фізична вправа для багатьох людей.

8. Утримайтесь від першої сигарети. Це шалене бажання закурити пройде. Достатньо всього однієї сигарети, щоб знову стати курцем.

10 причин кинути курити:

1. Жити здоровішим життям. Куріння викликає хвороби серця, інсульт, рак легень та інших органів, багато інших хворіб. Ваше здоров’я почне покращуватися в той самий момент, коли ви кинете курити.

2. Жити довше. Сигарети в буквальному сенсі слова “їдять вас наживо”. Курці, яких вбиває тютюн, помирають приблизно на 20 років раніше, ніж ті, що не курять.

3. Звільнитися від залежності. Нікотин є однією з психоактивних речовин, що викликають найсильнішу залежність.

4. Покращити здоров’я тих, хто оточує вас. Пасивне куріння, тобто вдихання тютюнового диму не курцями, також вбиває. Воно викликає рак, хвороби серця та інші хвороби. Діти, рідні яких курять, мають велику вірогідність захворювань бронхітом, астмою та запаленням легень.

5. Викурювання однієї пачки цигарок в день несе великі фінансові затрати за цілий рік. Мабуть, Ви придумаєте, як раціональніше можна використати ці кошти.

6. Почувати себе краще. Ви позбудетеся постійного кашлю, буде легше дихати, покращиться самопочуття. У тих, хто покинув курити, шкіра виглядає молодше, зуби – біліше.

7. Покращиться якість життя. Ваші одежа, автомобіль та будинок не будуть неприємно пахнути. Їжа буде здаватися смачнішою.

8. Здорові нащадки. Діти, народжені від жінок, що курять, частіше хворіють та помирають в дитинстві.

9. Покращити своє сексуальне та репродуктивне здоров’я. У курящих чоловіків можуть виникнути проблеми з ерекцією. Жінкам, що курять, складніше завагітніти та виносити дитину.

10. Перестати відчувати, що ви “одинока душа”. Залишається все менше та менше місць, в яких дозволено куріння. Багато курців уже кинули курити. Ви також можете кинути курити.

Не здавайтесь

  • Більшість людей робили декілька спроб кинути курити, поки вони не досягли успіху. Якщо ви знову розпочнете курити, не втрачайте надії – зробіть нову спробу;
  • Ви не отримали поразку – ви дізналися, які фактори та ситуації заставляють вас курити.
  • Наступна спроба кинути курити буде легшою. Просто викиньте ваші сигарети та розпочніть знову процес відмови від цієї пагубної звички.
  • Ніколи не пізно кинути курити.