Надрукувати
Перегляди: 3517

    З настанням теплої, а часом і спекотної сонячної погоди виникла велика ймовірність лісових пожеж. Тим більше, що виникненню пожеж в місті сприяє те, що багато людей проводять ці спекотні дні на природі.

    У зв’язку з цим, слід дотримуватись заходів безпеки. Перш за все необхідно чітко пам’ятати, що в лісогосподарських зонах категорично заборонено розводити вогнища, кидати недопалені цигарки або сірники. Порушення цих  вимог передбачає адміністративну відповідальність, а ще гірше може привести до пожежі та непередбачуваних наслідківДо речі, згідно з адміністративним кодексом на правопорушників відповідно зі статтею 152 КУАП накладається штраф від 340 до 1360 грн. без попередження. За минулий рік до правопорушників даної статті неодноразово примінялась подібна форма адміністративного впливу, що суттєво впливає на фінансовий стан сім’ї.

Тож не наражайте на небезпеку себе, людей навколо та природу. Це допоможе Вам уникнути зайвих неприємностей та збереже здоров’я, гарний настрій. Якщо Ви вирішили розвести багаття на дачній або присадибній ділянці, то робіть це не ближче 15 м від будівель. Само вогнище обов’язково окопайте навколо та постійно контролюйте процес горіння і майте поруч запас води для гасіння.

    Будьте обережні при  поривах вітру на сухій траві, вогонь може вмить розгорітись до великих розмірів та створити загрозу людям чи господарським спорудам.

    Ніколи не залишайте непогашене багаття.

    Отже, щоб гарний настрій супроводжував Вас на відпочинку не забувайте про заходи безпеки, будьте уважними та обережними, не допускайте виникнення  надзвичайних ситуацій.