Надрукувати
Перегляди: 3490

Злочини, які скоюються із застосуванням вибухових пристроїв, несуть у собі значну громадську небезпеку.

На жаль, більшість громадян поверхово сприймають проблему особисто безпеки, згадуючи про неї лише у випадках скоєння злочину відносно них, родичів чи знайомих.

Разом з тим, за висновками фахівців у більшості випадків трагедію можна було б попередити за умови дотримання у повсякденному житті простих правил обережності.

Захист житла, офісу, майна

При наближенні до місць звичайного проведення часу (квартира, дача, офіс, кафе та ін..) необхідно звертати увагу на будь-які зміни обстановки, та на наявність:

При вході до приміщення

Виходячи з приміщення, необхідно

При огляді автомобіля

Звернути увагу на наявність;

Під час посадки (висадки) в автомобіль звернути увагу на зміну обстановки біля транспортного засобі і, в першу чергу, на каналізаційні люки, відливні труби, урни, а також на предмети, що виникають підозру на наявність вибухових речовин (пакунки, сумки, залишені в автомобілі предмети тощо).

При підозрі щодо проникнення в салон автомобіля та виявлення там невідомих предметів та пристроїв, не сідати в автомобіль та самостійно не намагатись запускати двигун. Підозрілі предмети з місця не рухати, відійти на безпечну відстань та сповістити про це міліцію.

Під час слідування транспортними засобами

Для забезпечення особистої безпеки необхідно уважно оглянути салон, купе, інші місця тимчасового перебування з метою виявлення можливих вибухових пристроїв, а також предметів, що викликають підозру на наявність вибухових речовин (залишені пакунки, сумки, валізи тощо).

При отриманні поштових надходжень чи особистого отримання пакетів, бандеролей

Необхідно звернути увагу на:

При виявленні вибухового пристрою необхідно

Необхідно нагадати, що своєчасне повідомлення органів внутрішніх справ про всі факти правопорушення або злочинного задуму, а також підозрілі дії невідомих осіб відносно Вас, підвищують ефективність роботи органів правопорядку і особисту безпеку.