Надрукувати
Перегляди: 636

Практично кожна людина, хоч раз у своєму житті, відчувала на собі прояви харчового отруєння. Особливо часто таке негативне явище виникає в дітей. Тому важливо знати, що робити й чого боятися в разі неприємності. І, звичайно, – як уникнути отруєння в майбутньому.

Причиною інфекційного харчового отруєння може стати їжа, заражена патогенними бактеріями (вживання прострочених продуктів; недотримання правил гігієни під час вживання їжі тощо).

Чому виникають масові харчові отруєння і як уникнути кишкових інфекцій?

Спека створює ідеальні умови для поширення збудників, що викликають захворювання на кишкові інфекції. До організму такі збудники найчастіше потрапляють із зіпсованими та неякісними харчовими продуктами та через брудні руки.

Лише у Києві за останній місяць шаурмою отруїлися понад 23 особи, серед яких троє – діти. У Держпродспоживслужбі міста Києва уточнили, що діагноз сальмонельоз підтвердився у 60% тих, хто отруївся. Наразі за цим фактом порушено кримінальне провадження. Проводяться слідчі дії.

А минулого місяця у селі Білогородка був зафіксований випадок ботулізму.

Причини кишкових інфекцій

Основними причинами виникнення гострих кишкових інфекцій є:

Як уникнути кишкової інфекції, купуючи гот ову їжу

Профілактика кишкових інфекцій: базові правила

Щоб уникнути гострих кишкових інфекцій, дотримуйтесь простих правил.

Особиста гігієна - понад усе

Ретельно мийте руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування туалету.

Чистота на кухні

Готування

Зберігання продуктів

Чиста вода

Своєчасна медична допомога

При появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, біль голови, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) треба одразу звертатись до лікаря.

Самолікування може призвести до значних ускладнень.

Дотримуйтесь простих правил і бережіть своє здоров’я!

 

За інформацією
від МОЗ України