005.jpg

Сумське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області нагадує, що Державний реєстр потужностей операторів ринку харчових продуктів (наказ Мінагрополітики України від 10 лютого 2016 р. № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам») набув чинності 4 квітня 2016 року. Відтоді відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Для державної реєстрації потужності достатньо подати заяву встановленого зразка територіальному органу Держпродспоживслужби. Реєстрація здійснюється безоплатно впродовж 15 робочих днів після отримання заяви.  

Звертаємо увагу, що відповідно до п.8 статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператор ринку зобов’язаний протягом 10 робочих днів повідомляти територіальний орган компетентного органу про зміни у своїй діяльності, що зумовлюють необхідність внесення змін до відомостей державного реєстру потужностей операторів ринку, а також про припинення використання потужності (наприклад, про зміну адресу потужності, виду діяльності, зміну прізвища у зв’язку зі зміною сімейного стану, припинення використання потужності, ін.) Для внесення змін до державного реєстру або припинення використання потужності необхідно подати до Сумського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області заяву відповідного змісту.

Нагадуємо, що виробництво та/або обіг харчових продуктів з використанням незареєстрованої потужності тягнуть за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат.

Необхідна та актуальна інформація про суб'єктів господарювання, які зареєстровані у Держпродспоживслужбі або мають дозвіл на виробництво харчових продуктів, знаходиться на порталі Держпродспоживслужби https://dpss.gov.ua/

З питань проведення реєстрації потужностей або внесення змін до державного реєстру звертатися до Сумського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області за тел.: (0542) 77-90-52, 77-90-51 або e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.