006.jpg

Головне управління у Сумській області нагадує платникам, що Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 № 733 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27.09.2018 за № 1102/32554 (далі – Порядок № 733).

Державна податкова служба України приділяє активну увагу комунікаціям з бізнесом - постійно вдосконалює підходи щодо зручних та доступних інформаційних ресурсів для платників.

Офісом з розвитку підприємництва та експорту разом з партнерами розроблено Каталог інструментів з просування експорту.

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, відповідно до п.п. 298.8.1 п. 298.8 ст. 298 Податкового кодексу України сільськогосподарські товаровиробники для набуття статусу або підтвердження статусу платника єдиного податку подають не пізніше 20 лютого поточного року:

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), яку впроваджує компанія «Кімонікс Інтернешнл Інк.», оголошує прийом грантових заявок на реалізацію заходів, спрямованих на підтримку та розвиток українських переробних підприємств у таких галузях:

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує суб’єктам господарювання та громадянам про ефективність функціонування електронної черги для запису до Центрів обслуговування платників, яка запроваджена з метою забезпечення комфорту та зручності у спілкуванні з податковою службою.

З 1 січня 2024 року збільшився максимальний розмір компенсації за облаштування робочого місця для працевлаштованої особи з інвалідністю І групи - до 106,5 тис.грн; з інвалідністю ІІ групи – до 71 тис.грн.

Підприємці Сумської міської ТГ, майно яких постраждало внаслідок бойових дій, мають можливість взяти участь на отримання компенсації збитків з обласного бюджету.

Відповідно до п. 6 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (далі – Порядок № 317) за наявності підстав для відмови в реєстрації ПРРО фіскальний сервер формує повідомлення про відмову в реєстрації ПРРО із зазначенням підстав для такої відмови.

26 вересня 2023 року відбувся круглий стіл для власників переробних підприємств та підприємців-початківців, які тільки планують відкрити власну справу, щодо участі у державних грантових програмах. У заході взяли участь заступник Міністра економіки України Надія Бігун та директор департаменту розвитку реального сектору економіки Міністерства економіки України Роман Кропивницький.