002.jpg

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, відповідно до п.п. 298.8.1 п. 298.8 ст. 298 Податкового кодексу України сільськогосподарські товаровиробники для набуття статусу або підтвердження статусу платника єдиного податку подають не пізніше 20 лютого поточного року:

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), яку впроваджує компанія «Кімонікс Інтернешнл Інк.», оголошує прийом грантових заявок на реалізацію заходів, спрямованих на підтримку та розвиток українських переробних підприємств у таких галузях:

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує суб’єктам господарювання та громадянам про ефективність функціонування електронної черги для запису до Центрів обслуговування платників, яка запроваджена з метою забезпечення комфорту та зручності у спілкуванні з податковою службою.

З 1 січня 2024 року збільшився максимальний розмір компенсації за облаштування робочого місця для працевлаштованої особи з інвалідністю І групи - до 106,5 тис.грн; з інвалідністю ІІ групи – до 71 тис.грн.

Підприємці Сумської міської ТГ, майно яких постраждало внаслідок бойових дій, мають можливість взяти участь на отримання компенсації збитків з обласного бюджету.

Відповідно до п. 6 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (далі – Порядок № 317) за наявності підстав для відмови в реєстрації ПРРО фіскальний сервер формує повідомлення про відмову в реєстрації ПРРО із зазначенням підстав для такої відмови.

26 вересня 2023 року відбувся круглий стіл для власників переробних підприємств та підприємців-початківців, які тільки планують відкрити власну справу, щодо участі у державних грантових програмах. У заході взяли участь заступник Міністра економіки України Надія Бігун та директор департаменту розвитку реального сектору економіки Міністерства економіки України Роман Кропивницький.

Державна служба зайнятості пропонує ряд програм для підтримки та розвитку бізнесу:

Оголошується конкурс мікрогрантів від Helvetas Swiss Intercooperation, який фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) в рамках проекту «Підтримка відновлення соціальної та фінансової стійкості громад у постраждалих від війни громадах на сході та заході України» для роботодавців для надання їм підтримки у стажуванні незайнятих.

Відповідно до цільової Програми підтримки малого і середнього підприємництва Сумської міської територіальної громади на 2022-2024 роки та Порядку використання коштів бюджету Сумської міської територіальної громади для сприяння та підтримки реалізації бізнес-ідей, проведення конкурсу стартапів у Сумській міській територіальній громаді (далі – Порядок), Департамент інспекційної роботи Сумської міської ради оголошує про початок прийому документів для участі в конкурсі стартапів (бізнес-ідей).