002.jpg

BRDO (Офісом ефективного регулювання http://brdo.com.ua/) в рамках співробітництва з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України на загальнонаціональному рівні було розроблено онлайн інструменти на платформі PRO https://regulation.gov.ua/.

Цей проект має назву #StartBusiness Challenge (https://regulation.gov.ua/startup) і передбачає можливості, за допомогою онлайн платформи та покрокових інструкцій, зареєструвати бізнес онлайн та відкрити один з 27 бізнесів.

Завдяки співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, місто Суми отримало можливість використовувати цей інструмент на безоплатній основі.

Спеціалістами відділу «Проектний офіс» була проведена локалізація (адаптація інструкцій під локальні умови міста Суми). Наприклад, деякі процедури (як отримання дозволу на рекламу) регулюються на місцевому рівні. Відповідно, виникла необхідність підлаштувати інструкції під користувачів нашого міста, щоб надати мешканцям міста Суми більш детальну інформацію стосовно кількості необхідних документів, часу оформлення, адрес та інших локальних умов.

Наразі всі 27 бізнес-кейсів адаптовані, локації готові до використання кінцевими користувачами.