Надрукувати
Перегляди: 2649

Сумські підприємці стажуватимуться у НімеччиніУ Сумах та області розпочався відбір на 2014 рік представників великого, середнього та малого підприємництва, державних, комунальних установ та організацій для стажування у Федеративній Республіці Німеччина. Стажування організовано у рамках Програми заходів з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва («Українська ініціатива») за німецькою частиною (GIZ, колишня InWEnt).

 Програма є елементом зовнішньоекономічної політики Німеччини та покликана сприяти виходу українських підприємств та підприємців на міжнародні ринки. Серед її цілей – підвищення конкурентоспроможності українських підприємств, рівня кваліфікації українських менеджерів через отримання ними нових компетенцій у сферах ведення бізнесу з німецькими та іншими іноземними партнерами, ведення переговорів з представниками інших країн.

 У 2014 році сумським менеджерам/підприємцям і підприємствам пропонуються стажування за напрямками:

 

Економічна кооперація без галузевої специфіки;

Економічна кооперація з галузевою специфікою:

 

1. Економічна кооперація у сфері енергоефективності в промисловості;

 

2. Економічна кооперація у сфері енергоефективності в будівництві і санації будівель і споруд;

 

3. Економічна кооперація в секторі охорони здоров'я;

 

4. Економічна кооперація в гірничодобувній і сировинній промисловості;

 

5. Економічна кооперація в секторі природоохоронних технологій водопостачання і каналізації, утилізації відходів;

 

6. Економічна кооперація в аграрному секторі.

 

Для участі у стажуванні кандидат має пройти співбесіду в Сумській регіональній робочій групі Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (МЦПК) та отримати її рекомендацію.

 

Після відбору претендента Сумською регіональною робочою групою МЦПК кандидат проходить співбесіду у Києві або у Харкові з членами німецько-української комісії, до складу якої входять представники GIZ (InWEnt), німецького навчального консорціуму, Секретаріату та регіональних відділень МЦПК.

 

Проведення конкурсних відборів заплановано на 13-16 травня у м. Харків (місце проведення уточнюється) та 19-20 травня у м. Київ (на базі київського проектного офісу GIZ за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 44, оф.5).

 

Відбір на стажування проводиться по трьох мовах: англійська, німецька; російська – для топ-менеджерів (у виняткових випадках).

 

Тривалість стажування в Німеччині: один місяць

 

Вимоги до кандидатів на стажування у Німеччині:

 

• наявність вищої освіти (не нижче рівня бакалавра);

 

• досвід роботи у сфері економіки та підприємництва щонайменше 1 рік;

 

• вік від 25 до 40 років (як виняток до 45 років – для топ-менеджерів).

 

Фінансується стажування Урядом Федеративної Республіки Німеччина та Федеральним міністерством економіки і енергетики.

 

Адреса Сумської регіональної робочої групи МЦПК, яка розміщується в управлінні розвитку споживчого ринку та підприємництва Департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської облдержадміністрації:

 

40030, м. Суми, площа Незалежності, 2, (7 поверх), вхід у під’їзд міськвиконкому, кімната 140. Телефони для довідок (0542) 62 08 41, 62 08 47.