001.jpg

Відповідно до цільової Програми підтримки малого і середнього підприємництва Сумської міської територіальної громади на 2022-2024 роки та Порядку використання коштів бюджету Сумської міської територіальної громади для сприяння та підтримки реалізації бізнес-ідей, проведення конкурсу стартапів у Сумській міській територіальній громаді (далі – Порядок), Департамент інспекційної роботи Сумської міської ради оголошує про початок прийому документів для участі в конкурсі стартапів (бізнес-ідей).

Метою Конкурсу є відбір стартапів, інноваційних підприємницьких ідей для реалізації на території Сумської міської територіальної громади (далі – СМТГ), які фінансуватимуться за рахунок коштів бюджету СМТГ і спрямовані на розвиток суб’єктів малого і середнього підприємництва, їх інвестиційної та інноваційної активності, просування вироблених ними товарів (робіт, послуг), результатів інтелектуальної діяльності на внутрішні і зовнішні ринки.

Учасниками Конкурсу є фізичні особи, громадяни України віком від 18 років, зареєстровані на території СМТГ, які мають намір розпочати підприємницьку діяльність; фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які планують здійснювати реалізацію стартапу чи бізнес-ідеї на території СМТГ, зареєстровані на території СМТГ та у відповідності до Порядку подали проєкт стартапу.

Для участі у Конкурсі фізичні особи подають наступні документи:

  • заява учасника на участь у Конкурсі (додаток 1 до Порядку);
  • копія паспорта та ідентифікаційного коду, або копія сторінок паспорта для осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • згода на обробку персональних даних у довільній формі;
  • бізнес-план проєкту (додаток 3 до Порядку).

Для участі у Конкурсі фізичні особи - підприємці та юридичні особи подають наступні документи:

  • заява учасника на участь у Конкурсі (додаток 2 до Порядку);
  • згода на обробку персональних даних у довільній формі;
  • відомості про суб’єкта підприємницької діяльності: чисельність працівників, виробничі потужності, площі та спеціалізації;
  • довідку з податкового органу щодо відсутності заборгованості зі сплати податків і зборів перед бюджетом;
  • завірену суб’єктом господарювання копію статуту (для юридичних осіб);
  • бізнес-план проєкту (додаток 3 до Порядку);
  • відомості про всю незначну державну допомогу, отриману протягом останніх трьох років, її форму та мету.

Учасники мають право подати додаткові документи, які можуть вплинути на визначення його переможцем.

Документи приймаються в термін до 14 листопада 2023 року включно за адресою вул. Британська, 21 кабінет 207 м. Суми, відділ торгівлі, підприємництва, промисловості та захисту прав споживачів Департаменту інспекційної роботи.

Роз’яснення можна отримати за телефоном 700-654 або електронною поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Умови проведення Конкурсу визначені Порядком, затвердженим рішенням Сумської міської ради від 09 серпня 2023 року № 3995-МР.