Надрукувати
Перегляди: 1581

Згідно інформації, розміщеної на офіційному сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, 5 вересня 2017 року за участю представника Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області в Івано-Франківському окружному адміністративному суді відбулося судове засідання у справі про застосування адміністративно-господарської санкції у вигляді штрафу розміром 25600 грн до субʼєкта господарської діяльності фізичної особи-підприємця за порушення вимог ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» - нездійснення державної реєстрації потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу.

За результатами розгляду зазначеної справи в судовому засіданні було оголошено вступну та резолюційну частину постанови, згідно з якою позов Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області задоволено повністю та накладено штраф на субʼєкта господарської діяльності – фізичну особу-підприємця у розмірі 25600 грн.
Тому в чергове наголошуємо на обовʼязковості дотримання вимог ст. 23 та ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», порушення яких, відповідно до ст. 64 цього Закону тягне за собою накладення штрафу:
- за виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону:
на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат (від 73600 грн до 96000 грн),
на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат (від 25600 грн до 48000 грн);
- за виробництво, зберігання харчових продуктів без отримання експлуатаційного дозволу, якщо обов’язковість його отримання встановлена цим Законом:
на юридичних осіб - у розмірі від тридцяти до тридцяти восьми мінімальних заробітних плат (від 96000 грн до 121600 грн) ,
на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат (від 73600 грн до 96000 грн)