Надрукувати
Перегляди: 2603

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту – проекту рішення виконавчого комітету Сумської міської ради "Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Суми"

Представлений регуляторний акт розроблений на виконання Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища» від 25.06.1991 р. № 1264-ХІІ із змінами, Закону України "Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення” від 10.01.2002 № 2918-ІІІ, із змінами, Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.12.2017 р. № 316 "Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення”, враховує місцеві особливості приймання і очищення стічних вод споживачів та визначає ДК забруднюючих речовин, що можуть скидатися до систем централізованого водовідведення міста.

Запропоноване рішення спрямоване на встановлення чіткого порядку приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Суми і визначає:
- засади безперебійного функціонування систем централізованого водовідведення під час приймання до них стічних вод споживачів;
- загальні вимоги до складу та властивостей стічних вод, які скидаються до систем централізованого водовідведення;
- визначення допустимих концентрацій ДК забруднюючих речовин у стічних водах споживачів;
- заходи впливу у разі порушення вимог щодо скиду стічних вод до систем централізованого водовідведення;
- порядок контролю за скидом стічних вод до систем централізованого водовідведення;
- порядок приймання рідких відходів від споживачів, які не приєднані до систем централізованого водовідведення м. Суми;
- визначення розміру плати за скид стічних вод до систем централізованого водовідведення при порушенні вимог щодо якості і режиму їх скидання.

Зауваження та пропозиції до регуляторного акта від фізичних та юридичних осіб приймаються розробниками проекту регуляторного акта – департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради та комунальним підприємством “Міськводоканал” Сумської міської ради – протягом одного місяця з дня оприлюднення проекту даного регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу на офіційному веб-сайті Сумської міської ради (www.smr.gov.ua):

- у письмовому вигляді на поштову адресу:
- вул. Горького, 21, м. Суми, 40004.
- вул. Білопільський шлях, 9, м. Суми, 40009
- в електронному вигляді на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..uа, vodocanal Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Департамент інфраструктури міста Сумської міської ради
тел. (0542) 700 - 590

Комунальне підприємством "Міськводоканал" Сумської міської ради
тел. (0542) 700 - 181

Проект рішення

Додаток до рішення

Аналіз регуляторного впливу

Повідомлення про врахування пропозицій та зауважень

Додаток до рішення (з врахуванням пропозицій та зауважень)