003.jpg

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта – проекту рішення виконавчого комітету Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 27.06.2018 № 343 «Про затвердження конкурсної документації та інші організаційні питання проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку в місті Суми» (зі змінами)»

Чинними законодавчими актами України виконавчим органам місцевих рад надано ряд функцій щодо підготовки та проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку. Для їх виконання виконавчий комітет Сумської міської ради прийняв рішення (регуляторний акт) від 27.06.2018 № 343 «Про затвердження конкурсної документації та інші організаційні питання проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку в місті Суми» (далі – рішення № 343).

Однак, після цього були прийняті та набрали чинності ряд законодавчих актів у сфері надання житлових послуг, врахування положень яких є обов’язковим при проведенні конкурсу. У зв’язку з цим виникла необхідність внесення змін до рішення № 343. У проекті рішення враховуються нові законодавчі вимоги. Він направлений на розв’язання проблеми чіткої регламентації всіх процедур проведення конкурсу. У ньому пропонується затвердити конкретну методику оцінювання конкурсних пропозицій, визначити прозору і передбачувану систему бальної оцінки конкурсних пропозицій, що забезпечить рівні і справедливі умови участі в конкурсі для всіх суб’єктів господарювання, вдосконалення їхньої роботи, підвищення якості надання житлових послуг населенню при економічно обгрунтованих та сформованих на конкурсних засадах цінах, належне утримання житлового фонду міста, співвласники якого не визначилися з формою управління. Окрім того, у проекті рішення передбачається визначити умови проекту договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком з тих питань, які не врегульовані законодавством або які встановлюються за згодою сторін.

З метою реалізації вимог чинних нормативних актів та досягнення окреслених цілей регулювання розроблений запропонований проект регуляторного акта.

Зауваження та пропозиції приймаються розробниками проекту регуляторного акта – правовим управлінням Сумської міської ради – протягом одного місяця з дня оприлюднення проекту акта та відповідного аналізу регуляторного впливу на офіційному веб-сайті Сумської міської ради (www.smr.gov.ua):

- на поштову адресу: 40030, м. Суми, майдан Незалежності, 2, каб. №№ 70, 72

- на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

- по тел.: (0542) 700-630, 700-628.

Проект рішення

Додаток до проекту

Аналіз регуляторного впливу

Пропозиції