Надрукувати
Перегляди: 2553

ЗВІТ

про результати відстеження результативності діючих регуляторних актів Сумської міської ради»

Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

Рішення Сумської міської ради «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) на території міста Суми» від 29.02.2012 року № 1211-МР.

Назва виконавця заходів відстеження

Управління підприємництва, торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради.

Цілі прийняття акта

Метою прийняття цього регуляторного акту є впорядкування у м. Суми роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (крім безалкогольного) на території міста, зменшення кількості звернень мешканців м. Суми щодо порушення громадського порядку у вечірній та нічний час на прилеглих до підприємств торгівлі територіях, сприяння підтриманню громадського порядку.

Строк виконання заходів відстеження

Відстеження проводилось з 01.03.2012 року по 01.04.2013 року.

Тип відстеження (базовий, повторний або періодичний)

Застосовувався повторний тип відстеження.

Методи одержання результатів відстеження

При відстеженні застосовувався аналіз результативності проведення планових та позапланових перевірок, надходження звернень від мешканців міста з питань передбачених регуляторним актом. Дані або припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності регуляторного акту проведено відповідно до планових та позапланових перевірок продовольчих магазинів на підставі звернень мешканців м. Суми щодо виконання вимог по реалізації торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (крім безалкогольного) на території м. Суми після 22.00 години.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення цілей

Станом на 01.01.2012 цілодобово працювали та здійснювали продаж лікеро-горілчаних виробів і пива близько 120 магазинів та тимчасових споруд.

Зважаючи на обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива, відповідно до рішення Сумської міської ради від 29.02.2012 року № 1211-МР «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) на території міста Суми», кількість працюючих магазинів та тимчасових споруд у нічний час зменшилась до 12 об’єктів, відповідно зменшилась кількість звернень від мешканців міста на порушення громадського порядку у вечірній та нічний час на прилеглих до підприємств торгівлі територіях.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради К.В. Єфіменко