001.jpg

Контактна скульптурна композиція «Натхнення»

Тема роботи «Натхнення» покликана виразити піднесений стан людської душі через художньо-образне зображення пташиних крил, що застигли у складному статично-динамічному русі.

Скульптурна композиція представляє собою два крила розгорнутих у формі арки. Арка утворена крилами дає змогу глядачу контактувати з об’єктом, наприклад проходячи через неї або через безпосереднє розміщення в арці для виконання пам’ятної фотографії тощо.

Композиційно скульптура виконана в абстрактній манері, силует та великі маси крил розташовані не натуралістично, підпорядковані необхідності загальної форми та образу для кращого її читання глядачем, особливо на відстані. Проте, з експресивними та тонко опрацьованими деталями, так як місце встановлення скульптури передбачає близький з нею контакт.

Матеріал виконання робити – латунь.

Додаткове освітлення – вмонтований світильник в основі скульптури, між внутрішніми частинами крил. Таке рішення дасть змогу ясного прочитання силуету композиції в темний час доби, а також дасть змогу запобігти утворення затемненої ніші.

Кошторис:
Відливка та транспортні витрати пов’язані з нею – 270,000 грн., за середніми цінами на кінець 2017 року.Орієнтовна вага роботи в латуні 300 кг, ціна відливки 1 кг латуні близько 30 у.о. Також необхідно врахувати транспортні витрати на перевезення вантажу, ймовірно в одну з ливарних майстерень м. Харкова, необхідність постійного контролю процесу лиття.
Ліплення скульптури – 250,000 грн. Включає ліплення скульптури з глини, формовку та виготовлення моделі у перехідному матеріалі – гіпсі.
Установка – 20,000 грн. Включає установку на фундамент та монтаж внутрішнього світильника, без під’єднання його до мережі живлення.
Разом 560,000 грн.

Variant2