002.jpg

Запрошуємо ознайомитись із результатами попереднього аналізу стану Сумської міської територіальної громади, що виносяться на Стратегічну сесію для розробки Концепції просторового розвитку СМТГ.

Свої коментарі та пропозиції ви зможете надати під час Стратегічної сесії.

Коли: 26 червня

Тривалість: 14:00 – 17:30

Хто проводить: партнерство організацій Аналітичний центр Cedos, бюро PSEL, Бюро учасницького планування Citè у співпраці з Сумською міською радою.

Запрошуємо ознайомитись із результатами аналізу та результатами збору пропозицій від громадськості, а також надати свої ідеї стратегічних напрямків розвитку території громади під час Стратегічної сесії.

Під час події Команда розробників представить результати попереднього аналізу стану громади та учасники/-ці спільно напрацюють пріоритетні сценарії відновлення і розвитку території громади на основі результатів аналізу.

Для участі у Стратегічній сесії просимо обов’язково зареєструватись за посиланням до 25 червня включно: https://forms.gle/V3s66Rx21UdbEStd8

Орієнтовний план події:

14:00 – 14:20 – Реєстрація та відкриття

14:20 – 15:00 – Презентація та обговорення результатів просторового аналізу території Сумської міської територіальної громади. Ознайомлення з ключовими пропозиціями від громадськості, зібрані на попередніх етапах

15:00 – 15:30 – Спільна робота над секторальним SWOT-аналізом

15:30 – 15:50 – Перерва на каву

15:50 – 16:40 – Напрацювання ключових сценаріїв відновлення та розвитку громади в малих групах

16:40 – 17: 20 – Представлення напрацювань та обговорення наступних кроків.

Концепція інтегрованого розвитку – це стратегічний документ, що дає можливість проаналізувати наявну ситуацію в громаді, запланувати її відновлення та просторовий розвиток у майбутньому.

Слідкуйте за проєктом:

У Telegram: https://t.me/+hmK6PgRLNMIxOGQ

У Фейсбук: https://www.facebook.com/SumyIntegratedDevelopment

На сайті: http://surl.li/tkrbi

Ознайомтесь зі статтею про концепцію інтегрованого розвитку для сумської громади: https://cukr.city/city/2024/kontseptsiia

 

Чому сьогодні важлива розробка такого документа? 

1) Це дасть можливість оцінити нагальні потреби громади та знайти рішення, що будуть дієвими й в майбутньому, а не лише реагувати на термінові виклики;

2) Концепція розробляється у співпраці з громадськими активістами, бізнесами, активними мешканцями та мешканками, і може стати майданчиком для консолідації громади;

3) Концепція дасть можливість ідентифікувати ключові пріоритети просторового розвитку громади;

4) Розширить можливості отримання фінансування для громади від міжнародних партнерів;

5) На основі даного документу буде розроблена містобудівна документація, яка є обов'язковою для громади.

Ми дуже вдячні за ваш час та активну участь у житті громади в нелегкий для всіх нас час!

 

Концепція інтегрованого розвитку розробляється робочою групою при Сумській міській раді відповідно до рішення від 27 березня 2024 року № 4655-МР.

Термін «Концепція інтегрованого розвитку території територіальної громади» (Концепція інтегрованого розвитку) вживається у значенні, наведеному у Законі України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Збір пропозицій та проведення стратегічної сесії відбувається відповідно до порядку розроблення Концепції інтегрованого розвитку території територіальної громади.

Концепцію інтегрованого розвитку Сумської МТГ розробляє аналітичний центр Cedos, бюро партисипативного планування «Cité» та архітектурне бюро «PSEL» у співпраці з Сумською міською радою за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також у межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.