Надрукувати
Перегляди: 5410

Голосування за проекти громадського бюджету у м.Суми не стартуватиме 26 листопада, як планувалося раніше.

Причиною є затримка із експертною оцінкою частини проектів та необхідністю їх більш детального вивчення та доопрацювання.

Нову дату початку голосування визначить Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету. Інформація буде доведена до авторів проектів та усіх сумчан через засоби масової інформації, сайт міської ради та соціальні мережі.

Зауважимо, що містяни матимуть можливість голосувати як у електронному форматі (онлайн на порталі «Громадський проект» https://pb.smr.gov.ua або через термінали Приватбанку та мобільний додаток Приват24), так і у паперовому, шляхом заповнення відповідного бланку у пункті для голосування.

Координаційна рада на своєму засіданні 20 листопада встановила єдиний такий пункт – у холі адміністративної Будівлі, що на пл. Незалежності, 2. Таке рішення ухвалили після дискусій, аби не надавати нікому переваг чи преференцій. Формат роботи пункту буде визначено трохи пізніше.

Нагадаємо, цього року сумчани подали рекордну кількість проектів – 90. На реалізації ініціатив містян у міському бюджеті на наступний рік передбачать 10 млн. грн.