002.jpg

ЗВІТ

про періодичне відстеження результативності рішення виконавчого комітету «Про затвердження Методики визначення вартості проїзду (тарифів) на регулярних міських маршрутах загального користування в звичайному режимі та режимі маршрутного таксі» від 12.05.2009 № 257

1. Вид та назва регуляторного акта.

Рішення виконавчого комітету «Про затвердження Методики визначення вартості проїзду (тарифів) на регулярних міських маршрутах загального користування в звичайному режимі та режимі маршрутного таксі» від 12.05.2009 № 257.

2. Виконавець заходів з відстеження.

Відділ логістики та зв’язку Сумської міської ради.

3. Цілі прийняття акта.

Упорядкування процедури визначення вартості проїзду (тарифів) на регулярних міських маршрутах загального користування в звичайному режимі та режимі маршрутного таксі, надання методичної допомоги суб’єктам господарювання всіх форм власності при формуванні вартості проїзду.

4. Строк виконання заходів з відстеження.

Відстеження рішення проводилось за період з 14.05.2013 по 14.06.2013.

5. Тип відстеження.

Періодичне відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження.

Статистичний.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних.

Враховуючи ціль прийняття Методики визначення вартості проїзду (тарифів) на регулярних міських маршрутах загального користування в звичайному режимі та режимі маршрутного таксі, затвердженої рішенням виконавчого комітету від 12.05.2009 № 257 (далі – Методика) для відстеження результативності регуляторного акту було визначено наступні показники результативності:

- кількість перевізників, які провели розрахунок вартості із застосуванням Методики;

- кількість перевізників, яким було встановлено вартість проїзду відповідно до сформованих ними розрахунків із застосуванням Методики;

8. Кількісні і якісні значення показників результативності.

З травня 2010 року до цього часу звернень від перевізників, які провели розрахунок вартості проїзду відповідно до Методики не надходило. Рішень виконавчого комітету з питання встановлення вартості проїзду відповідно до сформованих ними розрахунків із застосуванням Методики не приймалося.

Протягом лютого-березня 2013 року від 12 приватних перевізників надійшли звернення щодо обґрунтованого підвищення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі. Розрахунки тарифів були сформовані із застосуванням Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 року №1175.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей. Враховуючи результати періодичного відстеження, зважаючи на прийняття та застосування Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 року №1175, є необхідність в скасуванні даного регуляторного акта.