002.jpg

Фонд сприяння демократії Посольства США запрошує українські неурядові організації подати на фінансування свої проекти, які мають на меті розвиток і захист прав людини в Україні. Конкурс прагне пітримати як новостворені, так і досвідчені правозахисні організації у їхньому прагненні захистити фундаментальні свободи та права людини.

Ми заохочуємо організації подавати заявки на фінансування проектів, які стосуються вразливих або соціально незахищених осіб, а саме: жінок, жертв торгівлі людьми та домашнього насильства, лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерів (ЛГБТ), осіб з фізичними та розумовими вадами, ветеранів, осіб похилого віку, дітей, молоді з груп ризику, етнічних і релігійних меншин, внутрішньо переміщених осіб, а також осіб з ВІЛ/СНІДом.

Проекти можуть стосуватися:

- проведення освітніх та публічних кампаній на тему прав у разливих і незахищених верст населення;
- пикористання нових чи вже наявних технологій задля зменшення стигми і створення толерантнішого суспільства;
- організація культурних чи публічних заходів, які привертають увагу до проблем уразливих та незахищених верств населення або вирішують такі проблеми й заохочують включення цих людей у суспільство;
- заохочення вразливих і незахищених осіб до громадської активності та популяризація їхньої соціально активної позиції в суспільстві;
- забезпечення рівного доступу до правосуддя для незахищених і вразливих верств населення, зокрема проекти, які впроваджують правозахисну діяльність, надання юридичних консультацій та представлення інтересів у суді, а також борються з проявами дискримінації в Україні юридичними шляхами;
- розвиток інституційної спроможності правозахисних організацій задля вирішення юридичних і соціальних викликів, захисту прав уразливих та незахищених верств населення.

Кінцевий термін подачі заявок – 13 квітня 2018 року (12:00)

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ ДО ФОНДУ СПРИЯННЯ ДЕМОКРАТІЇ

Усі заявки будуть прийматися винятково в електронній формі на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. В темі листа вкажіть «Тематичний конкурс з прав людини»

В кореспонденції має бути чітко вказано, що вона стосується конкурсу з прав людини»

Аплікаційні форми з подальшими інструкціями можна завантажити за адресою: https://ua.usembassy.gov/education-culture/democracy-grants/

Запит на грант не повинен превищувати 25 000 дол. США.

Тривалість проекту – до 12 місяців.

Заявки, надіслані до 1 квітня 2018 року, будуть розглядатися першочергово.

Радимо аплікантам ознайомитися з усією інформацію на сторінці Фондусприяння демократіїї Посольства США до того, як подавати заявки.

УВАГА: Заявки аплікантів, не зареєстрованих у системі SAM, чи тих, які надішлють неповний коплект документів або після кінцевого теріміну подачі документів, розглядатися не будуть.