003.jpg

Молодіжна рада з початку воєнного стану в Україні:

  • спільно з ГО «Конгрес молодіжних рад України» створила освітній портал «Prosvita молоді», в рамках якого проведено серію онлайн зустрічей з українською молоддю та діячами культури, освіти та науки;
  • провела серію тренінгів з базових навичок першої домедичної допомоги;
  • спільно з представниками патрульної поліції провела воркшоп «Я знаю свої права» з метою формування правової культури молоді;
  • спільно з ГО «Місце змін» було проведено онлайн-лекцію «Зв’язок українських поколінь» присвячену відзначенню Дню Української Державності.

Крім того, з початку бойових дій на території України Молодіжна рада бере активну участь у волонтерському русі. Члени Молодіжної ради при Сумській раді були долучені до волонтерської діяльності на базі «Першого Сумського гуманітарного штабу» та Всеукраїнського волонтерського об’єднання «СпівДія». 

З метою визначення проблем молоді Сумської МТГ в умовах воєнного стану Молодіжною радою було проведено моніторинг актуальних проблем молоді Сумської міської територіальної громади (шляхом опитування). Опитано 298 молодих людей, котрі проживають на території нашої громади. За результатами моніторингу проведено захід з обговорення визначених проблем з представниками учнівського самоврядування та напрацьовано їх шляхи вирішення.

Молодіжна рада при Сумській міській раді організувала та реалізувала ініціативу «Діалоги перемоги» - серія діалогів щодо ролі молоді у гуманітарному реагуванні та подальшому відновленні України. Захід проведено за підтримки ГО «Молодіжна платформа», Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН)  в Україні, що фінансується МЗС Данії та у співпраці з Міністерством молоді та спорту України.

У заході взяли участь 18 представників молодіжних організацій міста з досвідом у провадженні молодіжної політики, а саме: Відокремлений підрозділ «Пласт» - Національна скаутська організація України, Сумська обласна рада старшокласників (СОРС) та ФРІ Суми.  В процесі діалогів учасники обговорювали участь молоді і внесок молодіжних рад/молодіжних громадських організацій у повоєнну відбудову України та захист/збереження молодіжної політики та молодіжної інфраструктури.

За результатами діалогів розроблені пропозиції та рекомендації щодо можливостей залучення молоді, які будуть презентовані на національному та місцевому рівні.

Звіти про роботу та фото за посиланням