001.jpg

Члени Молодіжної ради при Сумській міській раді провели низку зустрічей з учнями шкіл та студентами сумського вишу в рамках проєкту «Молодь – майбутнє Сумщини».

Зокрема поспілкувались зі старшокласниками шкіл № 15, № 4, № 1 та СумДПУ ім. А. С. Макаренка.

Під час зустрічі з учнями школи № 15 члени Молодіжної ради дізнались про те, що серед найактуальніших питань для школярів є необхідність безпечних місць для відпочинку та поліпшення стану спортивного майданчика біля їхнього освітнього закладу. Також старшокласників залучили до гри «Світове кафе», яка допомогла учасникам висловити свої думки щодо проблем, що їх турбують. Вони активно ділились ідеями та пропонували рішення, які можуть покращити шкільне життя та інфраструктуру нашого міста.

Під час зустрічі з учнями школи № 4 відбувся обмін креативними ідеями та думками.Однією з найбільш обговорюваних ідей стало оновлення скейт майданчика в парку ім. І. М. Кожедуба.

Старшокласників школи № 1 члени Молодіжної ради залучили до жвавого обговорення проблем суспільства також через гру «Світове кафе». Школярі активно висловлювали свої думки, надавали свої пропозиції, а потім за допомогою гри «Мапа думок» вдалося зібрати їхні ідеї щодо розв'язання цих проблем.

Студентам СумДПУ ім. А. С. Макаренка команда Молодіжної ради презентувала нові можливості для їхнього розвитку, а також в інтерактивній формі відбувся обмін ідеями щодо розвитку рідного міста. Під час гри «Світове кафе» студенти висловили свої думки щодо актуальних проблем, поділилися своїми хвилюваннями та обговорили питання, що їх турбують, серед яких були проблеми освіти, екології, інфраструктури та соціальної підтримки.