006.jpg

Виїзне засідання постійної комісії проводилось на КП «Електроавтотранс» Сумської міської ради викликане було у зв’язку з складним фінансовим становищем на підприємстві.

Директор комунального підприємства повідомив депутатам, що заборгованості міської ради перед підприємством по компенсації перевезення пільгових категорій громадян складає 5,868 тис. грн., що не дає можливості підвищити заробітну плату водіям та придбати резервний фонд запчастин. На теперішній час через порушення термінів виплати заробітної плати почався відтік водіїв. На даний час на підприємстві фінансова ситуація дуже складна, але поки що контрольована. Майже 27 км. контактної мережі в занедбаному стані та потребує капітального ремонту. Також необхідно відремонтувати тягову підстанцію № 1, яка знаходиться у сквері «Дружба». Також в незадовільному стані знаходиться дорожнє покриття по вулиці Брянській та в районі заводу ПАО «Сумихімпром», що тягне за собою постійний ремонт транспорту.

Заслухавши інформацію директора КП «Електроавтотранс» Сумської міської ради Однорога В.Л. депутати прийняли наступні рішення:

- рекомендувати постійній комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики Сумської міської ради (Шилов В.О.) разом з департаментом фінансів економіки та інвестицій Сумської міської ради (Липова С.А.) розглянути можливість перерозподілу коштів та погашення заборгованості міської ради перед КП «Електроавтотранс» Сумської міської ради за перевезення пільгових категорій громадян;

- рекомендувати відділу транспорту зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради (Яковенко С.В.) разом з КП «Електроавтотранс» Сумської міської ради (Однорог В.Л.) надати на розгляд постійної комісії план заходів щодо стабілізації фінансової ситуації на підприємстві;

- рекомендувати департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради (Велитченко Е.В.) вжити дій щодо ремонту дорожнього покриття по вулиці Брянській та в районі заводу ПАО «Сумихімпром». Відповідь надати постійній комісії до 01.08.2019 року.

Також депутати розглянули питання, які стосуються дольової участі співвласників багатоквартирних будинків, у яких сума коштів перевищувала 30% від загальної вартості робіт, співфінансування заходів проведення капітальних ремонтів їхніх будинків та були підтримані одноголосно.