006.jpg

Порядок денний засідання постійної комісії 21.11.2019 року було затверджено із 36 питань. Особливу увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили питанням учасників АТО, поновленню договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Так, постійною комісією одноголосно підтримано питання надання погодження ТОВ «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення піску на Ділянці Коптіївщина в м. Суми. Депутатами було відмовлено Прихожаю Євгенію Володимировичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, пров. Марії Башкірцевої, біля буд. № 2, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам Плану зонування території міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 06.03.2013 № 2180-МР, згідно з яким зазначена земельна ділянка знаходиться в рекреаційній зоні озеленених територій загального користування Р-3, де розміщення земельних ділянок для садибної житлової забудови не передбачено.

Також було відмовлено Молчанову Роману Юрійовичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва (поряд з буд. № 2 по вул. Аерофлотська), орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта Детальному плану території по проспекту Козацькому-вулиці Герасима Кондратьєва у м. Суми, затвердженого рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 14.08.2018 № 445, згідно з яким бажана для отримання у власність земельна ділянка знаходиться на території існуючої багатоквартирної житлової та громадської забудови, де розміщення садибної житлової забудови (з присадибними ділянками) не передбачено. 

Постійною комісією надано фізичній особі-підприємцю Богданову Миколі Дмитровичу дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 181, площею 0,0263 га, кадастровий номер 5910136300:14:001:0016, категорія, цільове та функціональне призначення земельної ділянки: землі житлової та громадської забудови; для будівництва та обслуговування будівель торгівлі; під магазином (номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно: 2674967 від 26.09.2013, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: 168736759101). Депутатами одноголосно підтримано питання надання товариству з обмеженою відповідальністю «Авіс Украгро» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 122, орієнтовною площею не більше 0,0600 га, категорія, цільове та функціональне призначення земельної ділянки: землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості; під офісним приміщенням (адміністративно-побутова будівля) (номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно: 22775029 від 11.10.2017, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: 1375833359101).

Депутатами одноголосно підтримане питання погодження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки приватному акціонерному товариству «Науково-виробничому акціонерному товариству «ВНДІКОМПРЕСОРМАШ» за адресою: м. Суми, проспект Курський, 6. Постійною комісією надано Головному управлінню Національної поліції в Сумській області дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування за адресою: м. Суми, вул. Степана Бандери, буд. 11, орієнтовною площею 0,0100 га для розміщення та постійної діяльності Національної поліції України, її територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Національної поліції.

Усі питання порядку денного засідання постійної комісії 21 листопада 2019 року депутати розглянули вчасно і в повному обсязі.